Idag ar fjarde och sista dagen i Siem Reap och var andra besoksdag vid Sunrise 2. Igen fick vi lara oss i att vi ar i ett land dar nanting sallan gar som planerat, utan det galler att anamma en dos kambodjansk motsvarighet till "hakuna matata" och ta dagen som den kommer. Saledes forflyttades ocksa dagens besok till eftermiddagen och innan det hann vi njuta vid polen, ta en tur pa stan, upptacka omgivningen, vila...

Det var roligt att atervanda till barnhemmet. Barnen var glada att se oss och rekogniserade snabbt vem det var de hade lekt klapplekar med dagen innan. Underbara vasen, sa genuina, sa oppna och med ett skratt av gladje som smittar! Under forsta timmen undervisade barnen oss spel och dans. Sjalv larde jag mig "kokosnotsdansen" och min 11-ariga larare var mycket duktig och tvingade mig nastan alltid repetera fran borjan om jag gjorde fel. Puh! Denna unga, talangfulla pedagog pratade mycket god engelska trots att hon endast last engelska i tre ar. Hon berattade att hon fatt "stjarna" for sina framgangar i sprakstudierna och att hon dromde om att bli lakare eller dansare. Vi haller tummerna, hoppas och tror att hon har en lysande framtid att vanta tackvare de formaner hon fatt via barnhemmet.

Efter forsta lektionspasset avlagsnade sig flera av barnen da skolan kallade. Vi fortsatte att undervisa de som var kvar i sma grupper med tva ledare och ca 5 elever per grupp. Leena och Minna ledde en blockflojtsgrupp eftersom vi hade med oss en doneration pa ett tiotal blockflojter till barnhemmet. Alla grupper larde sig Jaakko Kulta och sa lade vi till element som bodypercussion, beatbox och dans. Det kulminerade med ett gemensamt upptradande av Jaakko Kulta. Leena och Minnas blockflojtsgrupp opptradde med Ostakaa makkaraa, vi studerande framforde Boda-polska och eleverna dansade och spelade for oss.

Dagen avslutades med gemensam middag pa barnhemmet. Har varit en hogljudd dag, bade under lektionerna och middagen, sa det blir skont att ikvall ta det lugnt pa hotellet ikvall och smalta dagens omvalvande intryck. En dels magar har borjat protestera, men verkar vara ratt under kontroll for tillfallet. Imorgon bitti vantar en 5-6 timmar lang batresa till Phnom Penh, sa da far vi hoppas allas magar ar friska.

Martina