Hei vain!

Viimeiset Phnom Penh -hetket alkavat olla kasilla. 40 minuutin paasta lahtee minibussi kohti lentokenttaa, josta pienella koukkauksella Singaporen kautta singahdamme kohti kotia. Singapore - Helsinki -lento kestaa 12 ja puoli tuntia, joten toivotaan, etta Nukku-Matti on samalla lennolla.

Niin, konsertti meni siis oikein mukavasti! Pakko kylla tunnustaa, etta oma debyytti yike-tanssijana ja troon soittajana ei ehka mennyt aivan putkeen, mutta kokonaisuutena hoidimme homman tyylikkaasti kotiin. Ehka hauskinta ja samalla oudointa oli laulaa Maamme-laulua paikalliset kansantanssijoiden esiintymisasut paalla! Konsertin jalkeen ristiriitaiset tunteet saivat ylivallan. Mukana oli tietysti helpotusta siita, etta kaikki viralliset asiat on hoidettu, joita tulimme tanne toimittamaan. On kuitenkin aina hammentavaa ja koskettavaa sanoa hyvastit ihmisille joiden kanssa on viettanyt aikaa, ja joita ei valttamatta enaa tapaa. Oman opetusryhman lapset tuntuvat laheiselta kahden yhteisen viikon jalkeen, vaikka yhteinen kieli puuttuikin. Tai ehka juuri siksi. Kerrassaa valloittavia lapsia.

Perjantaina ajelimme paljon toottia kayttavan kuljettajan kyydilla Kampotista Phnom Penhiin. Rauhallisen Kampotin jalkeen paakaupungin liikenne, poly ja kohina tuntui taas hurjalta. Kampotissa oli jo ehtinyt jotenkin unohtaa huutelevat tuktuk-kuskit, kerjaavat lapset ja kuvankauniit nuoret khmer-naiset vanhempien lansimaisten miesten kanssa.

Lauantaina eli eilen meilla oli kaivattu ja tarpeeseen tuleva vapaapaiva Phnom Penhissa. Kavimme kuninkaallisessa palatsissa, Silver Pagodassa (temppeli, jonka lattia on paallystetty kilonpainoisilla hopealaatoilla) seka Russian Market -torilla. Tori jo sinansa on aikamoinen nahtavyys. Harkitsin pitkaan troon hankkimista, mutta ehka jatan sen seuraavalle Kambodzan matkalle. :) Troo, jota enemman tai vahemman ansiokkaasti soitin on siis khmerien jousisoitin.

Mutta kohta siis mennaan. Tai tullaan. Tai jotakin. Kambodza 2012 -porukka kiittaa ja kuittaa, ja kay mahdollisesti kirjoittelemassa tanne viela jalkifiiliksia. Pian nahdaan, Rakkaat!

Sanna